Primair Onderwijs

Muziekprojecten voor het basisonderwijs.

* Blues (in de wolken)
In een liedje breng je je gevoelens onder woorden. Maak kennis met de blues, schrijf een bluestekst en speel/zing je eigen blueslied.
Groep 1 t/m 8

* Soundscapes
We leven in een wereld vol geluiden. Componeer een muziekstuk met omgevingsgeluiden (soundscape).
Groep 5 t/m 8

Suikerunie Project

* Film en filmmuziek
Film en muziek zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. Maak een film en componeer je eigen filmmuziek.
Groep 5 t/m 8

* Watersymfonie
Kun je muziek maken met water? En hoe klinkt water op een muziekinstrument? We zingen een waterlied en componeren een watersymfonie.
Groep 1 t/m 3
Watersymfonie Video

* Zeemansliederen
Hijs de zeilen…! Het koopvaartschip deint op de zee. De matrozen zingen liederen tijdens het harde werken. Hoe zit zo’n lied in elkaar? We zingen zeemansliederen. Daarna schrijven de kinderen een zeemanslied.
Groep 5 t/m 8

* Schrijf een lied en neem het op!
Eerst schrijven de kinderen de tekst voor lied. Vervolgens wordt de klas omgetoverd tot studio waar de kinderen het liedje opnemen.
Groep 3 t/m 8

* Clipcrew HipHop
De kinderen componeren een hiphopsong. Ze leren het ritme van beats en het ritme van woorden. En ze rappen hun eigen teksten. Tot slot maken ze hun eigen videoclip bij het nummer.
Groep 3 t/m 8

* Stoom Soundscape
Hoe klinkt een stoomfabriek? Of een stoomlocomotief? Kinderen ontdekken dat er in stoom muziek zit. Ze maken een geluidscompositie van een stoomfabriek en/of stoomlocomotief.
Groep 1 t/m 3

 

* Mini Musical
Zoals deze over de SEWA-pil, waardoor de kinderen slim in één keer slim worden. Maar goed, ze beginnen school wel te missen. Gelukkig komt het allemaal goed: terug naar school!